Bok: Mamma med god samvittighet

Livet som forelder er fylt av kontraster. Det er hektisk, det er fantastisk, og det er intenst.

Hverdagen byr på en rekke store og små øyeblikk hvor det kan kjennes som om hjertet flommer over av glede og takknemlighet.

Samtidig er det en sårbar fase. Vi kan være redd for å gjøre feil, vi sammenligner oss med andre, og vi plages med dårlig samvittighet.

Da kan spørsmålene komme snikende:

Gjør jeg det godt nok som mamma?

Vil barnet mitt klare seg i livet?

Strekker vi til som foreldre?

Gjør andre det bedre enn meg?

Når vi skal forsøke å forstå og sette ord på det som skaper stress hos oss er det lett å ta utgangspunkt i de faktorene som ligger utenfor oss selv.

Synlige stresskilder som våkenetter, krangelen med samboeren eller de ofte motstridende kravene fra jobb og hjem.

Vi har lett for å glemme kildene til stress som skjer på innsiden, og som ofte påvirker mer enn du tror.
Bekymringene.
Den dårlige samvittighet.
Den konstante vurderingen om vi er gode nok.
Selvkritikken.
Sammenligningen med andre.

Eller de «ulovlige» tankene vi tror ingen andre har, og skammen som kommer i kjølevannet av disse.

I boken Mamma med god samvittighet – psykologens 7 grep til mindre hverdagsstress ønsker jeg å sette ord på noen av de ufiltrerte tankene og såre følelsene vi alle kan kjenne på fra tid til annen, men som vi kanskje ikke lar komme til overflaten.

Jeg vil at du skal vite at vi er mange i samme båt.

Samtidig vil jeg gi deg noen konkrete og nyttige metoder og verktøy som kan gjøre hverdagsstresset enklere å håndtere, og som sørger for at du ikke mister deg selv i prosjekt mamma.

Jeg ønsker å få deg til å tenke litt annerledes, bli rausere mot deg selv, og finne din måte å være mamma på.

Sjekk ut boken her

Tilbakemeldinger

Hei! Jeg er så takknemlig for å ha lest boken din! Etter mange ukers venting fant jeg den i postkassen i går og jeg har nesten ikke klart å legge den fra meg. Den ga meg så mye! Selv møtte jeg veggen i vinter, og det var så mye støtte og gode verktøy for min del i denne boken. Nå skal jeg lese den en gang til og kjøpe den i gave til de mange venninnene mine som sliter med å få hverdagen til å gå rundt. Tusen takk for en utrolig god bok!

Tenkte jeg skulle skrive en tilbakemelding til deg. Jeg har nå lest boken din, er snart ferdig med runde to. Og jeg må bare si at den er helt fantastisk! Jeg har fått mange aha-opplevelser, kunnskap og gode verktøy. Tusen takk!

Super bok!

Takk Marthe, for at du gir av deg selv, her på Instagram, og i boken. Det er så godt å høre at du også har kjent på noen av disse følelsene.

Hei Marthe,
Jeg har nå lest den fine boken min. Jeg må bare si at jeg likte den veldig godt. Nå har jeg litt eldre barn, og skulle så gjerne lest den når barna mine var små. Den dårlige samvittigheten har ødelagt så mye for meg opp gjennom. Nå skal jeg kjøpe den til mine to nieser som står i småbarnsfasen.

Hei! Ville bare si tusen hjertelig takk for en fantastisk bok! Jeg har fulgt deg på Instagram en stund, men tenkte at boka passet best til småbarnsmammaer. Jeg er også mamma, men jentene mine er nå 9 og 14, så tenkte jeg ikke var helt i målgruppa. I går gikk jeg forbi boka di i en bokhandel og bladde litt i den og skjønte med en gang at denne må jeg ha – og strekkleste den i går kveld. For tre uker siden ble jeg sykmeldt, utbrent sa legen. Og det var så mange brikker som falt på plass når jeg leste- hele boka var som skrevet til meg nå og jeg vet at jeg kommer til å bruke mye tid med den fremover. Spesielt dette med omsorgsyrker og tilstedeværelsens pris var veldig fint å lese om, godt å få satt ord på det på et vis. Så tusen, tusen takk! Ønsker deg en fin helg!

Tusen takk for en nydelig bok. Kjenner meg så igjen, spesielt i bekymrings-mammaen. Fikk helt gåsehud når jeg leste «ekkoet fra fortiden». Det kunne vært meg du beskrev. Så tusen takk.

For en rå bok du har skrevet! Så lettlest, kunnskapsrik og fin! Liker at du gir konkrete verktøy underveis.

Takk! Boken din er utrolig fin. Jeg hørte deg i en podcast og ble nysgjerrig. Og den var virkelig verdt pengene.

Jeg har ikke vært klar over hvor mye av stresset jeg kjenner på som kommer innenfra. Fra bekymringer, dårlig samvittighet og sammenligning. Og lav selvfølelse. Dette var så nyttig viten for meg. Jeg trodde det bare måtte være sånn, men i boken viser jo du så mange fine verktøy for at det ikke trenger å være sånn. Tusen takk.