Om psykolog Marthe Telneset

Hei,

Jeg heter Marthe, og jobber som psykolog og forfatter.

Jeg har over 10 års erfaring med mennesker med ulike former for livsutfordringer og psykiske vansker – fra kommunale helsetjenester, tverrfaglig spesialisert rusbehandling, og som privatpraktiserende psykolog over mange år.

Jeg er også utdannet yoga-nidra lærer, og har en videreutdanning i klinisk hypnose.

Jeg er spesielt opptatt av hverdagsstress, og hvordan ulike indre kilder til stress (som bekymring, selvkritikk, lav selvfølelse, dårlig samvittighet) kan stå for mye av det totale stress-regnskapet. I 2022 skrev jeg boken «Mamma med god samvittighet – psykologens 7 grep til mindre hverdagsstress.

Her på min hjemmeside deler jeg inspirasjon og verktøy mot hverdagslivets utfordringer – det vil si negative tanker som påvirker deg, angst, stress, nedstemthet, lav selvfølelse – kort sagt alle de utfordringene som innimellom følger med det å være et menneske. Du finner meg også på instagram.

Jeg har spesielt fokus på å styrke egen evne til selvmedfølelse og selvomsorg, og er opptatt av å gi konkrete verktøy som du kan nyttiggjøre deg mellom timene.

Slik arbeider jeg som psykolog

Jeg gir individuelle samtaler på mitt kontor i Trondheim samt online og skriver om emner relatert til mental trivsel.

Jeg er opptatt av å gjøre psykologisk kunnskap lett tilgjengelig for folk flest, og ønsker at «dørstokkmila» skal være kort for deg som trenger hjelp.

Som psykolog bruker jeg elementer fra kognitiv terapi, metakognitiv terapi, medfølelsesfokusert terapi, emosjonsfokusert terapi, og aksept-og forpliktelsesterapi.

Du er på rett plass dersom

 • Du sliter med angst, depresjon, bekymrer deg mye, er rammet av stress/utbrenthet, kjenner på lav selvfølelse, eller av ulike årsaker opplever hverdagen som utfordrende.
 • Du trenger hjelp til å sortere rundt en utfordrende eller fastlåst situasjon i din hverdag, eller du står i en form for livskrise som tapsopplevelser, samlivsbrudd eller konflikter på jobben.
 • Du er usikker på om du skal bli værende eller gå i parforholdet ditt, om du skal finne deg en ny jobb, eller avslutte en relasjon som ikke lenger er bra for deg.
 • Du ønsker å forstå deg selv og dine valg bedre, eller trenger hjelp til å gi slipp på gamle valg og situasjoner.
 • Du ønsker å endre måten du opplever deg selv eller andre på, eller du ønsker å utvikle deg som person.
 • Du har det generelt godt, men du vil gjerne få inspirasjon til å få det enda bedre, til å få mer ro, styrke, glede, og mening i livet ditt.

Jeg tror på

 • At livet ikke kun handler om å fjerne symptomer på stress, angst, depresjon, og andre former for psykisk strev, men at dette er signaler vi må lytte til for å gjøre viktige endringer i livet.
 • At du, som alle andre, kan finne mer ro i deg selv, og glede i ditt liv.
 • At det beste du noen ganger kan gjøre er å skyndte deg langsomt. De beste endringer skjer over tid.
 • At du er betydningsfull, og at det finnes en plass til akkurat DEG i denne verden.
 • At ingenting er konstant. Selv om ting er tungt, vanskelig, og føles håpløst akkurat nå, så trenger det ikke være slik om en dag, en uke, en måned eller et år.

Trenger du inspirasjon – her og nå?
Ta også gjerne en titt i mitt bloggarkiv, kanskje finner du noe som kan inspirere deg til en bedre hverdag, akkurat i dag?

I media

Jeg har vært med i flere kjente norske podcaster og radioprogram, samt vært ekspertkilde i ukeblader og aviser. Du kan ta en titt her om du vil lese mer.