Om psykolog Marthe Telneset

Hei! jeg heter Marthe Telneset og jeg jobber som psykolog.

Jeg er utdannet klinisk psykolog (Cand. Psychol.) fra universitetet i Trondheim (NTNU), og er medlem av Norsk Psykologforening.

Jeg har variert arbeidserfaring fra kommunale helsetjenester, pedagogisk-psykologisk tjeneste, tverrfaglig spesialisert rusbehandling og gjennom flere år som privatpraktiserende psykolog.

På privaten er jeg er gift og mamma til tre barn.

Her på min hjemmeside deler jeg viten, strategier og verktøy mot det jeg har valgt å kalle ”hverdagslivets utfordringer” – det vil si negative tanker som påvirker deg, bekymring, stress, angst, nedstemthet, sjalusi – kort sagt alle de utfordringene som innimellom følger med det å være et menneske.

Slik arbeider jeg som psykolog

Jeg gir individuelle samtaler på mitt kontor i Trondheim samt online, (via mail, chat og video), lager og selger nettbaserte kurs, og blogger om emner relatert til psykisk helse.

Jeg er opptatt av å gjøre psykologisk kunnskap lett tilgjengelig for folk flest, og ønsker at «dørstokkmila» skal være kort for deg som trenger hjelp.

Som psykolog bruker jeg elementer fra kognitiv terapi, metakognitiv terapi, mindfulness, emosjonsfokusert terapi, og motiverende samtale.

Du er på rett plass dersom

 • Du sliter med angst, depresjon, bekymrer deg mye, er rammet av stress, kjenner på lav selvfølelse, sjalusi, eller opplever hverdagen som utfordrende.
 • Du trenger hjelp til å sortere rundt en utfordrende eller fastlåst situasjon i din hverdag, eller du står i livskriser av ulike slag, som tapsopplevelser, samlivsbrudd eller konflikter på jobben.
 • Du er usikker på om du skal bli værende eller gå i parforholdet ditt, om du skal finne deg en ny jobb, eller avslutte en relasjon som ikke lenger er bra for deg?
 • Du ønsker å forstå deg selv og dine valg bedre, eller trenger hjelp til å gi slipp på gamle valg og situasjoner.
 • Du ønsker å endre måten du opplever deg selv eller andre på, eller du ønsker å utvikle deg som person.
 • Du har det generelt godt, men du vil gjerne få inspirasjon til å få det enda bedre, til å få mer ro, styrke, glede, og mening i livet ditt.

Jeg tror på

 • At livet ikke kun handler om å fjerne symptomer på stress, angst, depresjon, og andre former for psykisk ubehag og mistrivsel, men at dette er signaler vi må lytte til for å gjøre viktige endringer i livet.
 • At du, som alle andre, kan finne mer ro i deg selv, og glede i ditt liv.
 • At det beste vi noen ganger kan gjøre er å skyndte oss langsomt. De beste endringer skjer over tid.
 • At du er betydningsfull, og at det finnes en plass til akkurat DEG i denne verden.
 • At ingenting er konstant. Selv om ting er tungt, vanskelig, og føles håpløst akkurat nå, så trenger det ikke være slik om en dag, en uke, en måned eller et år.

Trenger du inspirasjon – her og nå?
Hvis du ønsker siste nytt rundt blogginnlegg, nye nettkurs, og psykologisk inspirasjon til hverdagen, kan du skrive deg opp til mitt nyhetsbrev her.
Ta gjerne en titt i mitt bloggarkiv, kanskje finner du noe som kan inspirere deg til en bedre hverdag, akkurat i dag?