Mammarollen er kanskje den fineste, men også mest sårbare rollen vi noen gang står overfor. Kanskje er du redd for å gjøre feil, kanskje sammenligner du deg i stor grad med andre, eller du opplever å ikke strekke til slik du ønsker.

Da kan spørsmålene komme snikende:

Gjør jeg det godt nok som mamma?
Vil barnet mitt klare seg i livet?
Strekker vi til som foreldre?
Gjør andre det bedre enn meg?

Når vi skal forsøke å forstå og sette ord på det som skaper stress hos oss er det lett å ta utgangspunkt i de faktorene som ligger utenfor oss selv. Synlige stresskilder som våkenetter, krangelen med samboeren eller de ofte motstridende kravene fra jobb og hjem.

Ofte har vi lett for å glemme kildene til stress som skjer på innsiden.
Bekymringer.
Dårlig samvittighet.
Den konstante vurderingen om vi er gode nok.
Selvkritikken.
Eller sammenligningen med andre.

Slike faktorer kan virke allmenne og udramatiske, men de skaper ofte urolige, slitne og usikre mødre, og er undervurderte kilder til hverdagsstresset mange mødre kjenner på.

Hvis du opplever at du ikke helt strekker til i mammarollen, du kjenner på flere kilder til dette indre stresset, eller i økende grad opplever at hverdagsstresset hoper seg opp, kan det være lurt å få et blikk utenfra. Få sortert litt og ikke minst få noen verktøy for å komme seg ut av en negativ stresspiral.

I boken min Mamma med god samvittighet – psykologens 7 grep til hverdagsstress viser jeg deg hvordan du kan bli kvitt det usunne mammastresset.

Les mer om boken